• Raamat: Aktsiad pikaajalise investeeringuna. Uus (foto #1)
  • Raamat: Aktsiad pikaajalise investeeringuna. Uus (foto #2)

1 / 2

Kuulutus ei ole aktiivne

Raamat: Aktsiad pikaajalise investeeringuna. Uus

Põhjalik ülevaade finantsturgude tootlusest ja pikaajalistest investeerimisstrateegiatest. Äripäev, 2019

Professor Siegel tuletab investoritele meelde kergelt ununema kippuva, kuid samas olulise aspekti investeerimise juures - aeg on investori parim sõber! See on tänase tähelepanumajanduse ajastul aina tähtsam, kuna investorite ajahorisont on muutunud lühikeseks. Neil, kes järgivad professor Siegeli nõu ja investeerivad pikaajalise horisondiga finantsturgudele, on tugev vundament eduks olemas.

Tegemist on raamatu Aktsiad pikaajalise investeeringuna viienda väljaandega, kus autor käsitleb keskselt ja esiplaanil viimase aastakümne sündmusi. Olid ju aastad 2008–2009 tunnistajaks sügavaimale majanduskriisile ja börsikrahhile alates 1930-ndate Suurest depressioonist. USA aktsiaturgude tõus 2013. aastaks uutele rekordtasemetele ainult kinnitab selle raamatu kandvat ideed: et aktsiad ongi parim pikaajaline investeering neile, kes õpivad lühiajalist volatiilsust taluma.

Kuigi finantskriis ja selle tagajärjed on käesolevas väljaandes kesksel kohal, on autor teinud ka muid märkimisväärseid muudatusi. Mitte ainult kõik tabelid ja graafikud pole 2012. aastani värskendatud, vaid laiendatud on ka aktsiate hinnastamise peatükki, et analüüsida selliseid tähelepanuväärseid uusi prognoosimudeleid nagu CAPE suhtarv ja ka kasumimarginaalide tähtsust tulevase aktsiatulu määratlejana.

19. peatükk „Turu volatiilsus” analüüsib 2010. aasta mai „välkkrahhi” ja dokumenteerib, kuidas finantskriisiga seostatav volatiilsus paistab 1930-ndate panganduskriisiga võrreldes. 20. peatükk näitab taaskord, et hiljutise karuturu kõige hullema osa vältimiseks oleks piisanud sellise lihtsa tehnilise reegli järgimisest nagu 200-päevane libisev keskmine.

Veel käsitleb see väljaanne küsimust, kas üldtuntud kalendaarsed anomaaliad nagu „jaanuari efekt”, „väikeaktsia efekt” ja „septembri efekt” on jäänud kehtima selle kahe kümnendi jooksul, mis esmatrüki ilmumisest möödunud on. Samuti kirjeldab Siegel esimest korda sellist mõistet nagu „likviidsusinvesteering” ning selgitab, kuidas see võib asendada „suuruse” ja „väärtuse” mõjutegureid, mida analüütikud peavad individuaalsete aktsiate tootluse tähtsateks määratlejateks.

LHV Pank ja Nasdaq Tallinn toetasid raamatu eesti keeles välja andmist.

Võimalik maksta ülekandega ning saata postiga.

  • Kategooria Majandus, poliitika, õigus
  • Lisatud 09.10.2020 18:34

Amiy

Kasutaja alates aprillist 2013

  • Eraisik
  • 0 kuulutust
A
Jälgi

Vaatamisi: 29

Kuulutuse number: 10216158

Teade rikkumisest

okidoki kasutab teenuste isikupärastamiseks küpsisefaile. Täpsemalt