• Мексиканская голая собака (ксолоитцкуинтли) (фото #1)
  • Мексиканская голая собака (ксолоитцкуинтли) (фото #2)
  • Мексиканская голая собака (ксолоитцкуинтли) (фото #3)
  • Мексиканская голая собака (ксолоитцкуинтли) (фото #4)
  • Мексиканская голая собака (ксолоитцкуинтли) (фото #5)
  • Мексиканская голая собака (ксолоитцкуинтли) (фото #6)
  • Мексиканская голая собака (ксолоитцкуинтли) (фото #7)
  • Мексиканская голая собака (ксолоитцкуинтли) (фото #8)
  • Мексиканская голая собака (ксолоитцкуинтли) (фото #9)

1 / 9

Мексиканская голая собака (ксолоитцкуинтли)

1 400 €

Позвонить

Написать

marisposlin

Скажите, что нашли это объявление на okidoki.

Võsu, Haljala vald, Lääne-Virumaa

Tõupuhas mini suuruses Xoloitzcuintli (Xolo) karvutu emane kutsikas otsib endale uut hoolivat perekonda ja head kodu. Kutsikate pesakond on sündinud 27.04.2024 ja seal on kokku üks karvutu emane ja kolm isast kutsikat, kellest üks on karvane. Naha värvus karvututel kutsikatel on must. Saadaval on pesakonna ainuke emane kutsikas. Karvutud koerad sobivad hästi allergikutele ja neile, kes tahavad nö karvavaba kodu. :)

Xoloitzcuintli ehk Mehhiko karvutu koer või Xolo on omapärane tõug, mis oli iidsel ajal asteekide jumalate koer. Tänapäeval on Xolo väga lojaalne ja kiindunud kaaslane ning valvas valvekoer. Neid on kolmes suuruses - antud pesakond on mini suuruses ehk turja kõrgus ca 30 cm, kaal keskmiselt 5-6 kg. Xolode eluiga on keskmiselt 13 aastat või rohkem ning kuna nad pole inimese poolt aretatud, siis on nad tugeva immuunsusega ja puuduvad pärilikud haigused. Iseloomult on väga hoolivad ja armastavad koerad ning erksad, kiired jooksjad ja head valvekoerad. Neil on hea intuitsioon ja nad justkui valivad endale peremehe, kellele nad jäävad alati truuks. Muidu kohanevad nad elutingimustega hästi ning neile on sobivaks elukohaks nii korter kui ka maja. Õue valvekoerad nad ei ole, sest sõltuvad palju ilmastikuoludest. Nad on üldiselt väga elurõõmsad, hoolivad, valvsad ja oskavad tunnetada emotsioone ja mõista inimesi. Xolod on intelligentsed ja rahulikud, kuid mängulised koerad. Xolod sobivad väga hästi teiste loomadega või lastega. Võivad kippuda haukuma ja hüppama, kuid neid on võimalik hästi treenida ja õpetada. Xolo ei vaja iga päev pikki jalutuskäike, kuid neile väga meeldib mängida ja joosta ning olla kaasas või lähedal oma peremehele. Näiteks sobib neile käia aegajalt looduses jalutamas või koerteväljakul jooksmas ja mängimas või miks mitte ka oma peremehega tööl kaasas kui see on võimalik. Nad otsivad tihti ka oma inimeste lähedust ehk neile meeldib magada kaisus või tulla inimese kõrvale väikeseks uinakuks. Nad armastavad päikest ja sooja, ning vähem meeldib vihm või külm ilm. Kevade tulekul võib neid leida kodus päikesevanne võtmas ning jahedaga otsivad nad teki all sooja kohta, kuhu pugeda. Talvel on vajalik Eesti kliimas neid soojalt riidesse panna ning muul ajal aegajalt nahka hooldada.

Xolo tõu peamine omapära seisneb nende välimuses. Neil on sirge koon, veidi kõrvale kalduvad pikad kõrvad, sirged tagajalad ja karvutu nahk. Xolode hambumus on veidike teistsuguste standarditega kui teistel tõugudel (osasid hambaid võib mitte tulla või kukuvad välja), kuid see on geneetiline ja see ei mõjuta nende tervist või söömist. Tegelikult on xolosid olemas ka karvaseid ning tavaliselt sünnibki ühte pesakonda üks või kaks karvast kutsikat. Meie pesakonnas on üks karvane ja kolm karvutut kutsikat. Karvastel xolodel on tavalikseult lühike aluskarvata karv, mis tähendab, et nende karva on lihtne hooldada. Neid ei pea tihti kammima ning see kuivab kiiresti ja on lõhnatu. Meie karvasel kutsikal on must-pruun veidikene pikem karv kui tavaliselt. Karvututel on sitke (tugev), sile ja liibuv nahk. Karvututel koertel võib esineda siin-seal üksikuid karvaseid kohti (näiteks sabal või pealael) ning ka need karvad vahetuvad, kuid on vaevu märgatavad ja samuti ei lõhna. Nahk võib olla mustruline ja erinevates toonides. Meie kutsikatel on must nahk ja osadel on siin-seal valged laigud. Pealael ja sabal on kõigil mustad karvad, ühel kutsikal on pealael ja käppadel ja seljal helepruunid karvad. Nahk käitub koertel üldiselt nagu inimstelgi - talvisel ajal muutub nahk heledaks (hallikas-roosakas) ning kevad-suvisel perioodil päevitub kahe nädalaga tumedaks. Talvisel ajal peab keha riietega külma eest kaitsma ja suvel võib kasutada tugeva päikese korral päikesekreemi või teha regulaarselt nahahooldust kreemitades ja pestes. Karvutud koerad üldiselt sobivad hästi ka allergikutele (tean omast kogemusest).

_________________________________________________________________________________________________
Pesakonna ema ja isa on tõupuhtad koerad, kes on tugeva sugupuu taustaga (esivanemad on mitmete mainekate tiitlite ja auhindadega) ning mõlemad on karvutud ja heade väliste tõutunnustega). Isa on väga elava iseloomuga ja elurõõmus. Saab hästi läbi lastega ning on hea suhtleja ka inimestega. Ta on pigem sõbralikku tüüpi ja kohaneb uute olukordadega või inimestega kiiresti. Samas on väga lojaalne ja hooliv ka oma perekonna suhtes. Armastab päikest ja sooja ilma. Ema on üldiselt rahulikumat või vaiksemat iseloomu, kuid samuti armastab väga jooksmist ja mängimist, kui selleks tuju on. Uute inimeste suhtes on kartlikum ja tal läheb aega uue situatsiooniga harjumiseks või inimeste usaldamiseks. Ta on väga hooliv ja õrn oma perekonna suhtes. On uudishimulik ja ei pelga vett ega külma ilma.

Emane karvutu kutsikas - pesakonna piltidel tähistatud punase märgisega
Tema keha on karvutu, kuid pealagi ja saba on mustade karvadega. Mõnes kohas on valgeid laike, kuid need on üsna õrnad. Nahk on väga ilus ja sile. Ta on iseloomult pigem rahulik, tagasihoidlik ja vaikne. Hoiab oma vendade ligidusse või pessa ja poeb nende kaissu tudule. Vahel kui tuju on, siis mürab ja mängib oma vendadega.

*Kutsika iseloomustus on esialgne, sest ta on alles ühe kuu vanune.

Kutsikat müüme ilma tõupaberiteta. Kutsika mõlematel vanematel on FCI tõupaberid olemas ja kutsikas on puhtatõuline. Kutsikas saab kiibistatud ja vaktsineeritud vanuse järgi lähtuvalt nõuetele.

Kutsika hind: 1400€

Kutsikat on võimalik broneerida, tasudes ettemaksu 200€. Kutsika kogumaksumus on võimalik tasuda kokkuleppel ka mitmes osas. Müügitehinguks sõlmitakse ostu-müügileping.
NB! Müüjatena jätame endale õiguse otsustada, kellele müüa, et olla veendunud, et kutsikas saab endale sobiva perekonna ja uue kodu. Eelistame kutsikat mitte müüa välismaale ning võimalusel ka kohtuda enne lõpliku müügitehingu sõlmimist.
Alates 10. juunist on võimalik tulla kutsikaid ka vaatama. Asukoht: Võsu, Haljala vald.

  • Раздел Собаки
  • Группа породы Шпицы, примитивные
  • Добавлено 11.06.2024 11:04

marisposlin

На okidoki с мая 2021

  • Частное лицо
  • 1 объявление
MP
Подписаться

Просмотров: 283 (+4 сегодня)

Номер объявления: 12815934

Сообщить о нарушении

Для персонализации услуг okidoki использует cookies. Подробнее